Gör såhär: Body stl 44 cl med fuskomlott – Att sy

Så här syr du body stl 44 med fuskomlott efter mitt mönster. (Mönstret finns i gruppen Prematurbarn och får ej användas i kommersiellt syfte utan endast av de som syr prematurkläder och SKÄNKER till de insamlingar som finns vid flera sjukhus i landet. Jag tillåter alltså inte någon att använda mönstret för att sy kläder som sedan säljs).

Om du gjort mönstret som beskrivs i inlägget innan så har du nu de fyra delar som blir bodyn. Jag gillar det här mönstret eftersom det är just fyra delar till ett plagg, och när man gör många samtidigt underlättar det att ha få delar per plagg.

IMG_20150708_083420Såhär ska de fyra delarna sättas ihop – de två ärmarna sys mot bakstycket och höger ärm (som ligger till vänster i den här bilden) sys mot framstycket. Jag tycker det är enklast att sy ihop alla delar först och därefter göra ärmsluten, eftersom jag ofta syr flera plagg parallellt och på det här sättet blir det färre lösa delar att hålla reda på.

IMG_20150708_083528När alla delar är hopsydda till ett stycke brukar jag fålla ärmarna. Ärmsluten kan förstås också göras innan delarna sys ihop.

IMG_20150708_083554Jag gör ett invik och syr med tvillingnål, (variant A) men det går förstås lika bra att avsluta med mudd eller kantband.

IMG_20150708_083734Nästa steg är ärmsömmarna. Den vänstra ärmen (som inte sitter ihop med framstycket): vik och sy ärmsömmen fram till bakstyckets början.

IMG_20150708_083804Därefter den högra ärmen (som är till vänster i bild): vik och sy ärm- och sidsöm i ett.

IMG_20150708_083858Såhär blir resultatet och det är dags att vända och sätta kantband längs hela öppningen i ett.

IMG_20150708_083942Jag börjar vid den öppna sidsömmen i vänster sida och syr först längs grenen på bakstycket, vidare längs grenen på framstycket, upp längs kanten på framstycket och runt halsen och avslutar med ärmkanten och ner längs den vänstra sidan av bakstycket. Jag mäter inte hur lång remsa det ska vara, det beror på muddens elasticitet, utan syr på känsla när det gäller hur mycket man behöver sträcka mudden på olika ställen. Jag syr kantband med ”tre-vik”, dvs lägger kantbandet rätsida mot rätsida mot tyget, syr fast kantbandet med en raksöm, därefter viker kantbandet över kanten mot avigsidan och syr fast med tvillingnål från rätsidan.

IMG_20150714_183631Sedan knappar. På de minsta storlekarna räcker det med tre knappar i sidan, på de lite större kan man sätta fyra knappar. Jag sätter alltid två i grenen. Lycka till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s