Vinbärssaft

Här har vi plockat vinbär! För någon dag sedan hade jag dessa två hinkar i köket, och nu har det blivit saft av alltihop. Nja, några röda vinbär gick åt till tårtan häromdagen… Jag har, med hjälp av Bonniers Kokbok, räknat fram ett recept som fungerar fint i min stora pastakastrull.

vinbär

  • 2 liter röda vinbär
  • 2 liter svarta vinbär
  • 2 liter vatten
  • 1 liter socker (fast jag tar något mindre, ca 8 dl)

Sedan gör man ”som vanligt”: Kokar bären i vatten ca 10 minuter, låter rinna av i 30 minuter, kokar upp igen, tillsätter sockret, kokar upp igen och skummar.

I had these two buckets in my kitchen the other day, one with red currants and one with black currants. The kids helped me pick them in our garden, and I made lemonade of it all! I made my own formula, after consulting a cook book! Give me a note in case you are thinking of making your own lemonade, and I will translate…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s